Tanévkezdési támogatás 2024/2025

Földes Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló többször módosított 13/2018. (VI.29.) számú önkormányzati rendelete alapján évi egyszeri tanévkezdési támogatásban részesíti a bölcsődei és az óvodai intézményi jogviszonnyal, valamint az általános iskolai, illetve a középiskolai (nappali) tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekeket.

Támogatásban részesülhet az a gyermek, aki:

  • Földesen lakóhellyel és Földesen bölcsődei és óvodai intézményi jogviszonnyal rendelkezik,
  • Földesen lakóhellyel és Földesen általános iskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezik,
  • Földesen lakóhellyel rendelkezik, középiskolai (nappali) tagozaton tanulmányokat folytat és azt a 2024/25. tanévre kiállított iskolalátogatási igazolással tudja igazolni,
  • családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 500%-át (142.500 Ft).

A támogatás összege a bölcsődei, az óvodai intézményi jogviszonnyal rendelkezők részére 6.000 Ft/fő. Az általános iskolai és középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezők részére 10.000 Ft/fő.

A támogatás iránti igényüket a bölcsődei, az óvodai és az általános iskolai jogviszonnyal rendelkező gyermekek részére 2024. július 1. és augusztus 15. közötti időszakban, míg a középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezők részére 2024. október 1. és október 31. között nyújthatják be.

A támogatáshoz szükséges nyomtatványok a bölcsődei, az óvodai és az általános iskolai tanulók részére 2024. július 1-jétől igényelhetők, míg a középiskolai tanulók részére 2024. október 1-jétől.

A kérelem elérhető az önkormányzat weboldalán, a www.foldes.hu/ügyintézés/letölthető nyomtatványok/szociálisigazgatás menüben (Tanévkezdési támogatás iránti kérelem - bölcsődés, óvodások és általános iskolások részére és középiskolai tanulók részére) és a Földesi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

A tanévkezdési támogatás elbírálásáról átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

Jeneiné dr. Egri Izabella
polgármester