Ebösszeírás 2024

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Törvény)  42/B.§ (1) bekezdése alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel   háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A hivatkozott jogszabályi rendelkezés alapján 2021. évben lezárult a legutóbbi ebösszeírás, így a következő soros ebösszeírást ismételten el kell végezni.

A Törvény szerint az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a jogszabály szerinti adatokat rendelkezésre bocsátani. Aki ennek nem tesz eleget úgy a Törvény 43.§ (1)  és (1b) bekezdései, valamint az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm.rendelet 2.§-a és 3. melléklet d) pontja szerint állatvédelmi bírságot köteles megfizetni, amelynek összege 150.000,-Ft.

A 2024. évi ebösszeírás céljából kérem Földes község közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait, illetve tartóit, hogy jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve az ebösszeírással kapcsolatos, a felhívás hátoldalán lévő adatlapot kitölteni, és a Földesi Polgármesteri Hivatal részére visszajuttatni szíveskedjenek.

A hiánytalanul kitöltött és aláírt adatlapot

  • személyesen leadhatja a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáján,
  • postai úton is elküldheti a Polgármesteri Hivatal címére, 4177 Földes, Karácsony S. tér 5. vagy
  • elektronikus úton az alábbi linkre kattintva: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap
    Az „Ügyintézés Bejelentkezéssel” pontra kattintva az „Ügyindítás” menüponton beül „Általános vagy egyéb igazgatási ügyek” ágazat és „ebnyilvántartás” ügytípus kijelölésével kattintson az „Űrlap kereső” pontra, ahol megjelenik a kitöltendő „Ebösszeíró Adatlap” elnevezésű nyomtatvány.

Az adatlap leadási időszaka 2024. július 18. napjától 2024. augusztus 31. napjáig került meghatározásra.

További adatlap beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, vagy letölthető az alábbi linkről: Ebösszeíró adatlap 2024.

Felhívom a figyelmét az alábbiakra:

  • négy hónaposnál idősebb ebeket csak transzponderrel megjelölve lehet tartani,
  • a 2021. évi ebösszeírásban bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni.

Köszönöm, hogy az adatszolgáltatás teljesítésével előmozdítja az ebösszeírás sikerességét!

Földes, 2024. július 16.

Dr. Polgárné dr. Katona Gabriella s.k.
jegyző