A településen megkezdődnek az ivóvízminőség-javító beruházás munkálatai

Tájékoztatjuk Földes település lakosságát, hogy a településen megkezdődnek az ivóvízminőség-javító beruházás munkálatai!

Elsőként az ivóvízvezeték-hálózaton történnek építési munkák, melyek kedvezőbb vízminőségi viszonyokat eredményeznek, azaz a jelenlegi ágvezetékek helyett körvezetékek, valamint a vízkormányzást és a hálózat magasabb színvonalú tisztíthatóságát biztosító csomóponti kialakítások létesülnek. Ezt követően a településen új kutak és vízműtelep, vízkezelési technológia építése kezdődik meg szintén a közeljövőben.

Az ivóvízhálózati munkákra történő felvonulás és közvetlen előkészítő munkák 2023. április 17-én megkezdődik, majd a tényleges építési munka kezdete 2023. április 19-től megkezdődik az Északi sor, Béke utca, Széchenyi u. és Dobó utcákon körvezeték létesítésre irányuló vezeték és tolózár csomópontok építésével.

Ezt követően a Haladás u. és Mozi u., Kállai u. és Kinizsi u. kereszteződése, majd a Rákóczi u., Fő u., Táncsics u., Csillag u., Jókai u., Haladás u., Keletifény és Dankó Pista u., Posta u., Eötvös u. érintésével folytatódnak a munkálatok.

A munkálatok ideje alatt munkanapokon, 830 és 1600 óra közötti időszakban a munkaterületek környezetében átmeneti jelleggel forgalomkorlátozás, illetve egyes munkafázisokban az ivóvízhálózat egyes szakaszain a munkák jellegéből adódóan nyomáscsökkenés, és átmeneti jelleggel, összefüggően 6 órát meg nem haladó vízhiány előfordulhat! A Vállalkozó törekszik a megszokott szolgáltatást legrövidebb ideig és legkevésbé befolyásoló munkavégzésre és a továbbiakban erre vonatkozóan az adott munkálathoz tartozóan a már konkrét és aktuális építési terület érintettségről a lakossági tájékoztatás előzetesen meg fog történni.

A szolgáltatott ivóvíz a munkálatok ideje alatt is egészégre ártalmatlan, fogyasztásra alkalmas marad. A szintén ártalmatlan zavarosság elkerülésére javasoljuk a vízhiányokat követő, ingatanon belüli vízvételi helyek légtelenítését és rövid idejű átöblítését.

Az ivóvízszolgáltatást érintő, munkálatokból eredő, mindenkori napi aktuális információ az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. diszpécserszolgálatán rendelkezésre állnak az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +(80) 224-242/ 1-es menüpont; E-mail cím: diszpecser@ervzrt.hu.

Kérjük, hogy a megadott időszakban a vízhasználatukat ennek megfelelőn válasszák meg, valamint a megadott munkaterületekre a közlekedés során legyenek tekintettel.

Türelmüket, együttműködésüket és szíves megértésüket előre is köszönjük!

 

                                       KEVIÉP KFT.                  Északmagyarországi Regionális        Földes Nagyközség

                                       Vállalkozó                                    Vízművek Zrt.                            Önkormányzata