Pályázati felhívás iskolabüfé üzemeltetésére

Földes Nagyközség Önkormányzata a Földes, Karácsony Sándor tér 6. számú ingatlanában lévő büféhelyiség bérbevételére és üzemeltetésére pályázati felhívást tesz közzé.

A pályázat célja: Az épület többfunkciós, helyet ad a Berettyóújfalui Tankerületi Központ fenntartásában működő Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának és az önkormányzati fenntartású Karácsony Sándor Közösségi Háznak. A büfé működésének célja, hogy az általános iskolai tanulók, az intézmények alkalmazottai, továbbá az esti gimnáziumi tanulók megfelelő minőségben és elérhető áron büfészolgáltatást vehessenek igénybe.

A bérleti szerződés időtartama: A bérleti szerződés 2024. szeptember 2-től 2026. június 30. napjáig tartó határozott időtartamra szól, mely mindkét fél részéről 30 napos rendes felmondási határidővel felmondható.
A jogviszony az iskolai szünetek (nyári, őszi, téli, tavaszi) ideje alatt szünetel, a Bérlőnek bérleti díjfizetési kötelezettsége nem áll fenn.

Az üzemeltetéssel szembeni elvárások:

  • a büfé a délelőtti tanítási időben hétfőtől péntekig, 7.00 órától 11.00 óráig iskolabüféként működjön. A 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 129.§ (4) bekezdése szerint a gyermekek, tanulók részére nem árusíthatók a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény hatálya alá tartozó termékek.
    Az árukínálat kialakításához segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészégügyi Intézet oldalán található ajánlás https://ogyei.gov.hu/iskolabufe 
  • a büfé az intézményben folyó esti gimnázium ideje alatt, hetente két délután köteles nyitva tartani, mely során jogosult a 210/2009. (IX.29.) Korm.rendelet szerinti büfétermékeket  árusítani,
  • a Bérbeadó lehetőséget biztosít arra, hogy a büfé üzemeltetője a Karácsony Sándor Közösségi Ház által, vagy civil és egyéb szervezetek által szervezett rendezvényeken büfétermékeket (lásd: 210/2009. (IX.29.) Korm.rendelet) árusíthasson.
  • a büfé működéséhez szükséges engedélyek beszerzéséről, a működéshez szükséges eszközök, felszerelések biztosításáról, a helyiség tisztántartásáról, karbantartásáról a Bérlő köteles gondoskodni

A bérlemény adottságai:

  • a bérlemény két helyiségből áll, az eladótér alapterülete 10,53m2, raktár alapterülete: 10,28 m2
  • felszereltsége: árupolcok, hűtőpult, kétmedencés mosogató, kézmosó

A beadandó pályázatnak tartalmaznia kell az alábbi adatokat, nyilatkozatokat:

  • természetes személy esetén: a pályázó neve, születési neve, születési helye, ideje, anyja neve, lakcíme, egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételi száma, adószáma, bankszámlaszáma,
  • gazdasági társaság esetén: cég neve, székhelye, adószáma, cégbejegyzés száma, képviseletre jogosult személy neve, bankszámlaszáma, 30 napnál nem régebbi cégkivonat másolat, 30 napnál nem régebbi aláírási címpéldány,
  • Nyilatkozat a vállalt bérleti díj összegéről.

A büféhelyiség előzetes egyeztetés alapján bármikor megtekinthető. Bővebb információ a Földesi Polgármesteri Hivatalban Szilágyiné Fülöp Erika önkormányzati referenstől kérhető a 06 (30) 9950-038 telefonszámon.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. augusztus 21. (szerda) 16 óra.

Pályázat benyújtásának módja: postai úton Földes Nagyközség Önkormányzata címére (4177 Földes, Karácsony S. tér 5.) történő megküldésével vagy személyesen a Földesi Polgármesteri Hivatal Titkárságán, zárt borítékban. A borítékon fel kell tüntetni az ajánlattevő nevét, címét és „iskolabüfé ajánlat” szöveget.

A pályázat elbírálásának tervezett határideje: 2024. augusztus 30.

A pályázat elbírálásának elsődleges szempontja: a legjobb ajánlatot tevő.

Az önkormányzat fenntartja a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa.

Földes, 2024. július 24.

Jeneiné dr. Egri Izabella
polgármester