Ovis mama Levendikéje

Üdvözlök mindenkit az „Ovis mama Levendikéje” oldalon.

 

Hegedűsné Török Ildikó vagyok, talán sokan ismernek már óvónőként, de csak a legközelebbi családtagok tudhatják rólam, hogy egy régi álmom vált valóra. Ebben a rövid kis bemutatkozásban mesélném el a történetem:
Hivatásom szorosan összefügg sosem nyugvó, mindig kibontakozni vágyó kreatív énemmel, ami folytonosan valami új és egyedi létrehozására sarkall. Rutinos utazóként mindig magukkal ragadnak az afféle tájak, ahol az ember egy szó kimondása nélkül szinte „otthon” érzi magát, tudja, hogyha ezt a helyet nem látta volna, más ember lenne. Ezt éreztem, amikor Létavértesen, egy kis szőlős kert közepén, gyönyörű kis levendulamezőt pillantottam meg. Azt hiszem, ott megszólalt bennem egy hang, ami azt súgta én is akarok az embereknek adni egy ehhez hasonló, leírhatatlanul kellemes érzést. Aztán rengeteg tervezgetés után úgy döntöttem, férjem maximális támogatásával, hogy saját kertünkben is otthont adunk sok-sok levendula tövecskének, ezzel színesítve mind a saját, mind az ellátogatni vágyók kulturális élményét. Bartus Sándor Tihanyi őstermelő nagyon sok hasznos tanáccsal látott el mielőtt a levendikék megérkeztek volna. Nem sokkal ezután, 2018. október 20-án, férjem és nagyobbik lányom születésnapján valami más is megszületett. Aznap megannyi segítő kéz dolgozott szorgosan, hogy a levendulák elfoglalhassák végső helyüket.

Boldogan kijelenthetem, a virágok nagyon jól érzik magukat és évről évre egy új arcot mutatva gyönyörködtetnek minket! És hogy mi a sorsuk? Egytől egyig alapanyagként szolgálnak tucatnyi kézzel készült csecsebecsének valamint nem elhanyagolható szerepük van, ami egyben személyes kedvencem is: a szemet gyönyörködtetés egy pihentető és nyugalmat árasztó otthonos környezetben.

2018 számomra a megálmodás és a megvalósítás éve volt. Újdonsült kertlakóimnak pedig a 2019-es év az új környezettel való barátkozás, a megfakadás és az első virágzás éve lett. A 2020-as kapunyitás óta megannyi látogató csodálta meg a nem mindennapi kertünket, amelynek földesi családi házunk ad otthont.
A sok-sok szeretetteljes gondoskodás meghozza gyümölcsét, minden év júniusától szeretettel várjuk a levendula szerelmeseit. Nagy örömömre szolgál, hogy az egyéni látogatók mellett, családok, baráti társaságok, óvodai és iskolai csoportok, táborosok is ellátogattak már hozzánk az elmúlt szezonokban.
Igény szerint kézműves foglalkozást is tartok, ahol egy levendulás vendéglátás keretein belül ismerhetik meg kicsik és nagyok (kb.20-25 fő) a virág jótékony gyógyhatásait, valamint levendulából könnyen elkészíthető termékeket készíthetnek (pl. levendula buzogány, ajtókopogtató).
A helyszínen a szemet gyönyörködtetés mellett lehetőség van baráti , családi jegyes és esküvői fotózásra is, mindezek mellett vásárolható levendula csokor, valamint friss és szárított levendulából készült egyedi kézműves termékek.

Ha felkeltettem érdeklődését, kérem látogasson el hozzánk személyesen vagy facebook oldalamra, keressen e-mailben vagy akár telefonon is az alábbi elérhetőségeken:

facebook: https://www.facebook.com/ovismamalevendikeje

e-mail:          htildiko@gmail.com
telefon:          0620/5573710

 

A kertünkről készült mellékelt fotókat Nagy Csaba Photography készítette.

 

Ezzel a pár soros áldással zárnám soraimat és kívánnék mindenkinek kellemes időtöltést itt az oldalon:

 

„ Legyen előtted mindig út,

Fújjon hátad mögül a szél, Melegen süsse arcodat a nap,

Az eső puhán essen a földjeidre,

S míg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten.”

( Erdélyi áldás)

 

 

Üdvözlettel:

Ovis mama